Nood aan atelierruimte, exporuimte, ondersteuning, creatieplaats, Donkere Kamer?
Actief in woordkunst, theater, grafische beeldvorming, illustratie, beeldhouwen, slam poetry, dans, fotografie, iets daartussen of iets multidisciplinairs?
Dromen, ideeën, vragen, projecten die in je hoofd spelen?
Zin om deel te nemen aan workshops? Of wil je wat diepgaander ingaan op een bepaalde techniek? Het kan allemaal!

Ondersteuning

BarVIZart biedt jonge kunstenaars (tussen 16 en 30 jaar) een aangepaste ondersteuning, op maat van de artiest, zodat ze de tools en vaardigheden verwerven om zich te professionaliseren in het kunstenlandschap. Dit uit zich o.a. in het geven van zakelijk en financieel advies, het vinden van een geschikte coach en het mee nadenken over de invulling van een evenement.

Ruimte

Artiesten kunnen onze ruimtes gebruiken als repetitieruimte, expositiehal, creatieplaats, ontmoetingsplek en experimenteel laboratorium. Ook de Donkere Kamer, het zeefdrukatelier en keramiekatelier kunnen gebruikt worden. Daarnaast worden er maandelijkse meerdere activiteiten zoals expo’s, infosessies en workshops georganiseerd, waar iedereen, artiest of niet, kennis maakt met cultuur en ondernemerschap in al haar facetten.

Netwerk

Bij BarVIZart leren kunstenaars andere gelijkgestemde zielen uit hun veld kennen en bouwen ze een netwerk uit. Ze beïnvloeden en inspireren elkaar ook onderling, waardoor interessante collaboraties en kruisbestuivingen tot stand komen. Via het jaarlijkse evenement ‘Kunstgrillen’ wordt al het lokale talent aan elkaar en een groter publiek getoond, wat ieders netwerk vergroot.

Open Atelier

Elke eerste donderdag van de maand ben je als jongere van harte welkom in ons Open Atelier om te komen werken aan een eigen project, deel te nemen aan een workshop of gewoon de sfeer op te snuiven. Kom af en creëer, samen met anderen! Welke Open Atelierworkshops er plaatsvinden, vind je in onze kalender!

Kunstgrillen

Kunstgrillen is het jaarlijkse kunstenfestival dat plaatsvindt in en rond kunstenwerkplaats BarVIZart. We bieden podium en exporuimte aan jonge makers, organiseren workshops en een makersmarkt

meer info

BIT Boerderie

De BIT (Build It Together) Boerderie is een volkstuin voor de mensen uit de wijk, georganiseerd door Vizit vzw. In verhoogde bakken kweken we samen de lekkerste fruit en groenten met oog voor de natuur. Ook de bijtjes helpen we een handje, zo is er een bijenhotel en doen we mee met de ‘Maai mei niet’ actie van Knack.
Neem na al dat harde werk plaats aan één van onze picknicktafels om te klinken op het mooie weer of zet je in het zonnetje naast de serre met een spannend boek. Voor vragen en inschrijvingen: nona@vizitonline.be

Galerij

Atelierbeheerders

Onze ambachtelijke ateliers zouden niets zijn zonder deze fantastische atelierbeheerders. Elk atelier wordt beheert door een professional in zijn/haar vak.

Birthe Janssens

In de wereld van Birthe Janssens wordt er gespeeld met compositie en vervorming
zodat de beelden binnen een context functioneren waarin de fantasie van de
kijker centraal staat. Ze maakt speelse en kleurrijke illustraties die voortvloeien
vanuit haar liefde voor design, klassieke en moderne illustraties uit kinderboeken,
mode, natuur en de Kempense landschappen waar ze opgroeide.

Maryse Van Nunen

Tekenares

Sarah Budts

Ontwerpster

Evenementen

binnenkort in BarVIZart

Let’s talk!

Dromen, ideeën, vragen, projecten die in je hoofd spelen? Zin om deel uit te maken van deze culturele broedplaats? Mail snel naar caroline@vizitonline.be!