BarVIZart is de artistieke werkplaats van Vizit, gelegen in de Valkstraat in Wilrijk. De focus ligt op de vijf ateliers die er huizen, zijnde een Keramiek-, Zeefdruk-, Foto-, Textiel- en Grafiekatelier. In deze ateliers kan je komen leren, werken en losse workshops volgen. Elk atelier wordt beheerd door een van onze atelierbeheerders. Onderaan deze pagina vind je meer info over de workshops en de ateliers en hun beheerders.
Verder is BarVIZart een plek waar jongeren ondersteuning en een netwerk kunnen vinden om op een veilige manier kennis te maken met of stappen te zetten in de kunstwereld.
Nood aan ruimte of ondersteuning? Benieuwd naar de plek? Zin om er deel van uit te maken? Aarzel niet en spring eens binnen of stuur een mail naar Louise.

Programma najaar op komst!

Geniet binnenkort van ons nieuwe programmaboekje!

Ondersteuning

BarVIZart biedt jonge kunstenaars (tussen 16 en 30 jaar) een aangepaste ondersteuning, op maat van de artiest, zodat ze de tools en vaardigheden verwerven om zich te professionaliseren in het kunstenlandschap. Dit uit zich o.a. in het geven van zakelijk en financieel advies, het vinden van een geschikte coach en het mee nadenken over de invulling van een evenement.

Ruimte

Je kan in onze ambachtelijke ateliers komen werken! Hiervoor vragen we een kleine bijdrage voor het gebruik van de plek en het materiaal. De prijzen vind je hier. Voor meer info kan je terecht bij Louise.

Netwerk

Bij BarVIZart leren kunstenaars andere gelijkgestemde zielen uit hun veld kennen en bouwen ze een netwerk uit. Ze beïnvloeden en inspireren elkaar ook onderling, waardoor interessante collaboraties en kruisbestuivingen tot stand komen. Via het jaarlijkse evenement ‘Kunstgrillen’ wordt al het lokale talent aan elkaar en een groter publiek getoond, wat ieders netwerk vergroot.

Workshops en Open Atelieravonden

Er worden bij BarVIZart wekelijks workshops georganiseerd. Daarnaast kan je elke eerste donderdag van de maand terecht voor een Open Atelierworkshop: een workshop die sowieso plaatsvindt binnen een van de ateliers en waarvoor je slechts 3 euro betaalt of een rit op je vijfbeurtenkaart laat afstrepen. Welke (Open Atelier) workshops plaatsvinden, vind je in onze kalender!

Kunstgrillen

Kunstgrillen 2023

Kunstgrillen is het jaarlijkse kunstenfestival dat plaatsvindt in en rond kunstenwerkplaats BarVIZart. We bieden podium en exporuimte aan jonge makers, organiseren workshops en een makersmarkt.

meer info

BIT Boerderie

De BIT (Build It Together) Boerderie is een volkstuin voor de mensen uit de wijk, georganiseerd door Vizit vzw. In verhoogde bakken kweken we samen de lekkerste fruit en groenten met oog voor de natuur. Ook de bijtjes helpen we een handje, zo is er een bijenhotel en doen we mee met de ‘Maai mei niet’ actie van Knack.
Neem na al dat harde werk plaats aan één van onze picknicktafels om te klinken op het mooie weer of zet je in het zonnetje naast de serre met een spannend boek. Voor vragen en inschrijvingen: nona@vizitonline.be

Leer zeefdrukken

LEER ZELF JE BANDSHIRTS, platenhoezen, cassettecovers,… BEDRUKKEN IN barvizart

mail ons om een basisworkshop in te plannen

Galerij

Atelierbeheerders

Onze ambachtelijke ateliers zouden niets zijn zonder deze fantastische atelierbeheerders. Elk atelier wordt beheert door een professional in zijn/haar vak.

Beheerder keramiekatelier
Merel Verschaeren

Een vraag voor Merel? Stuur een mail naar Louise via louise@vizitonline.be en zij brengt jullie met elkaar in contact!

Merel’s werk op Instagram

 

Beheerder zeefdrukatelier
Birthe Janssens

Een vraag voor Birthe? Stuur een mail naar Louise via louise@vizitonline.be en zij brengt jullie met elkaar in contact!

Birthe’s werk op Instagram

Beheerder textielatelier
Sarah Budts

Een vraag voor Sarah? Stuur een mail naar Louise via louise@vizitonline.be en zij brengt jullie met elkaar in contact!

Sarah’s werk op Instagram

Beheerder grafiekatelier
Lize Crauwels

Een vraag voor Lize? Stuur een mail naar Louise via louise@vizitonline.be en zij brengt jullie met elkaar in contact!

Lize’s werk op Instagram

Beheerder fotoatelier
Yannick Adriaenssens

Een vraag voor Yannick? Stuur een mail naar Louise via louise@vizitonline.be en zij brengt jullie met elkaar in contact!

Yannicks werk op Instagram

Huisfotografe en algemene ondersteuning
Rana Van Pellecom

Een vraag voor Rana? Stuur een mail naar Louise via louise@vizitonline.be en zij brengt jullie met elkaar in contact!

Rana’s werk op Instagram

Barverantwooderdelijke en algemene ondersteuning
Maryse Van Nunen

Een vraag voor Maryse? Stuur een mail naar Louise via louise@vizitonline.be en zij brengt jullie met elkaar in contact!

Maryse’s werk op Instagram

 

Evenementen

binnenkort in BarVIZart

Let’s talk!

Dromen, ideeën, vragen, projecten die in je hoofd spelen? Zin om deel uit te maken van deze culturele broedplaats? Mail snel naar Louise via louise@vizitonline.be! Wil je deelnemen aan een workshop? Heb je een zot idee om kunst te maken in openbare ruimte? Dan kan je terecht bij Nona via nona@vizitonline.be.