Veel creatieve jongeren voelen de nood om actie te ondernemen zodat ze binnen hun discipline een eigen kunstproject kunnen uitwerken en presenteren. Daarom wil BarVIZart deze jonge kunstenaars kennis en vaardigheden aanreiken om hun talenten en competenties verder te verdiepen. Zo kunnen ze groeien in het ondernemerschap binnen het kunstenlandschap.

Ondersteuning

BarVIZart biedt jonge kunstenaars (tussen 16 en 30 jaar) een aangepaste ondersteuning, op maat van de artiest, zodat ze de tools en vaardigheden verwerven om zich te professionaliseren in het kunstenlandschap. Dit uit zich o.a. in het geven van zakelijk en financieel advies, het vinden van een geschikte coach en het mee nadenken over de invulling van een evenement.

Ruimte

bArtiesten kunnen onze ruimtes gebruiken als repetitieruimte, expositiehal, creatieplaats, ontmoetingsplek en experimenteel laboratorium. Ook de Donkere Kamer, het zeefdrukatelier en keramiekatelier kunnen gebruikt worden. Daarnaast worden er maandelijkse meerdere activiteiten zoals expo’s, infosessies en workshops georganiseerd, waar iedereen, bArtiest of niet, kennis maakt met cultuur en ondernemerschap in al haar facetten.

Netwerk

Bij BarVIZart leren kunstenaars andere gelijkgestemde zielen uit hun veld kennen en bouwen ze een netwerk uit. Ze beïnvloeden en inspireren elkaar ook onderling, waardoor interessante collaboraties en kruisbestuivingen tot stand komen. Via het jaarlijkse evenement ‘Kunstgrillen’ wordt al het lokale talent aan elkaar en een groter publiek getoond, wat ieders netwerk vergroot.

bArtiesten

Nood aan atelierruimte, exporuimte, ondersteuning, creatieplaats, Donkere Kamer?
Actief in woordkunst, theater, grafische beeldvorming, illustratie, beeldhouwen, slam poetry, dans, fotografie, iets daartussen of iets multidisciplinairs?
Dromen, ideeën, vragen, projecten die in je hoofd spelen?
Goesting om als bArtiest deel uit te maken van deze culturele broedplaats?

Mail je creatieve idee als de bliksem naar caroline@vizitonline.be om dit samen te realiseren!

Nood aan atelierruimte, exporuimte, ondersteuning, creatieplaats, Donkere Kamer?
Actief in woordkunst, theater, grafische beeldvorming, illustratie, beeldhouwen, slam poetry, dans, fotografie, iets daartussen of iets multidisciplinairs?
Dromen, ideeën, vragen, projecten die in je hoofd spelen?
Goesting om als bArtiest deel uit te maken van deze culturele broedplaats?

Mail je creatieve idee als de bliksem naar caroline@vizitonline.be om dit samen te realiseren!

Kunstgrillen

Kunstgrillen is het jaarlijkse kunstenfestival dat plaatsvindt in en rond kunstenwerkplaats BarVIZart. We bieden podium en exporuimte aan jonge makers, organiseren workshops en een makersmarkt

meer info

Artists in Residence

Onze Artists in Residence geven zuurstof in en aan BarVIZart. Ze laten het huis leven met beeld, muziek en performance en veroveren en betoveren de wereld met hun werk. Hou ze in de gaten.

BLOND

Met BLOND willen de 3 meisjes het stereotype van het domme blonde meisje terug claimen en het woord een nieuwe betekenis geven. De drie vrouwen schrijven scherpe maar gevoelige Nederlandstalige teksten en drijven hun synths aan met female power. Hun muziek draagt steeds een diepere boodschap, maar met een goeie dosis humor en een persoonlijk verhaal.

De meisjes van BLOND leerden elkaar kennen in de Drama-afdeling aan het Conservatorium van Antwerpen. Daar vonden ze zich in een gedeelde visie: muziek maken als personages.

Hun eerste single “Alles Moet Groter” komt uit op 7 mei en gaat over hoe deprimerend feelgood-shopping kan zijn. Het is een catchy aanklacht tegen altijd maar meer willen, zowel in de supermarkt als in de liefde.

BLOND op Instagram
BLOND op Facebook

Maarten Dils

Maarten Dils is van kinds af aan gebeten door skaten. En wie skaten zegt, die weet meteen dat er een hele kledingcultuur rond hangt. En dus besloot hij een eigen skatemerk ‘Pengoes’ op te richten. Met verf op waterbasis zeefdrukken ze totebags, t-shirts & truien in verschillende kleuren waarbij pinguïns (no shit Sherlock) en het klimaat de basis van de kledinglijn vormen.
Experiment staat voorop, en Maarten  blijft bekijken hoe ze hun merk kunnen uitbreiden.

Interesse? Contacteer ze via Pengoes skateshop op Instagram!

De Kinderen van Komarov

De mannen van dit theatercollectief begonnen als het schrijverscollectief geBIT bij B.I.T., toen ze de schrijversmicrobe te pakken kregen.

Na een tijdje als traject onder de hoede van B.I.T. te hebben gezeten, werd het voor hen tijd om door te stromen naar BarVIZart.
Ze zijn een jong theatergezelschap dat zich toelegt op de opvoering van zelfgeschreven theaterstukken. Ondertussen heeft dit collectief al enkele jaren genoten van ondersteuning, coaching en repetitieruimte, wat heeft geresulteerd in 4 voorstellingen.

In 2018 gaan ze in het Dionteater première met de herneming van hun allereerste voorstelling ‘Ticket naar de Zon’.

Jitse Verschueren

Jitse Verschueren is een troubadour uit de toekomst. In woord en lied verbindt hij het komische met het filosofische, het volkse met het verhevene, de rozen met de pissebloemen, de onzin met de waarheid. U kunt zijn kennen en kunnen verkennen op jitseverschueren.weebly.com! Hij groet U!

Gilles Renard

Dichter en podiumrekel, met een voorliefde voor Liefde met Hoofdletter L.

Clashende klinkers, klinkende klanken en alle allitererende alternatieven. Gedichten zo klassiek dat ze terug modern worden.

Een vos die de passie probeert te preken.

Emelie Van Bauwel

Emelie is gebeten door illustraties, zeefdrukken en haaien. En dus besloot ze deze drie ingrediënten in een recept te gieten. Ze zeefdrukt t-shirts en truien met haar eigen ontwerp ‘Save the Sharks’, die ze dan weer doorverkoopt aan een breed publiek. Op die manier wil ze graag geld inzamelen voor het Nakawe Project en zo haar steentje bijdragen.

Interesse? Contacteer haar zeker via mail.

Tine Neven

Tine Neven is een groot tekentalent binnen Vizit en BarVIZart. Van kinds af aan is tekenen haar grote passie. Het was dan ook een logische keuze dat ze in september 2018 begon aan de studie illustratie op Sint-Lucas.

Met behulp van BarVIZart en de illustratrice Laura Janssens werkte ze een heel schooljaar rond haar eerste project: een graphic novel voor haar eindewerk.
Verder is ze erg gemotiveerd voor elke tekenopdracht of expositie die ze kan doen.
Zo maakt ze deel uit van de groep rond illustrator Jasper Ooms, die een expo uitwerkt rond het thema ‘selfies & issues’.

Tekenen is Tine haar leven; we zullen dus nog veel van haar horen!

Alumni

Wanneer projecten of artiesten een punt hebben bereikt waar ze zelfstandig en op een professionele manier aan de slag kunnen met hun onderneming, is het dan ook deze projecten los te laten in het culturele veld. 

Bivak Urban Camping (VZW ZoMaar), Ebe Meynckens, Evy Raes, Henry Disotuar, Het Kippencollectief, Jasper Ooms, Kabinet, Kacper Wanarski, Lana Cox, Mariam Hakobyan, Marieke Janssens, Sarah Goossens, Willem Magits.

Evenementen

binnenkort in BarVIZart

Let’s talk!

Dromen, ideeën, vragen, projecten die in je hoofd spelen? Goesting om als bArtiest deel uit te maken van deze culturele broedplaats? Mail je creatieve idee als de bliksem naar caroline@vizitonline.be om dit samen te realiseren!