Nood aan atelierruimte, exporuimte, ondersteuning, creatieplaats, Donkere Kamer?
Actief in woordkunst, theater, grafische beeldvorming, illustratie, beeldhouwen, slam poetry, dans, fotografie, iets daartussen of iets multidisciplinairs?
Dromen, ideeën, vragen, projecten die in je hoofd spelen?
Goesting om als bArtiest deel uit te maken van deze culturele broedplaats?

Ondersteuning

BarVIZart biedt jonge kunstenaars (tussen 16 en 30 jaar) een aangepaste ondersteuning, op maat van de artiest, zodat ze de tools en vaardigheden verwerven om zich te professionaliseren in het kunstenlandschap. Dit uit zich o.a. in het geven van zakelijk en financieel advies, het vinden van een geschikte coach en het mee nadenken over de invulling van een evenement.

Ruimte

bArtiesten kunnen onze ruimtes gebruiken als repetitieruimte, expositiehal, creatieplaats, ontmoetingsplek en experimenteel laboratorium. Ook de Donkere Kamer, het zeefdrukatelier en keramiekatelier kunnen gebruikt worden. Daarnaast worden er maandelijkse meerdere activiteiten zoals expo’s, infosessies en workshops georganiseerd, waar iedereen, bArtiest of niet, kennis maakt met cultuur en ondernemerschap in al haar facetten.

Netwerk

Bij BarVIZart leren kunstenaars andere gelijkgestemde zielen uit hun veld kennen en bouwen ze een netwerk uit. Ze beïnvloeden en inspireren elkaar ook onderling, waardoor interessante collaboraties en kruisbestuivingen tot stand komen. Via het jaarlijkse evenement ‘Kunstgrillen’ wordt al het lokale talent aan elkaar en een groter publiek getoond, wat ieders netwerk vergroot.

Open Atelier

In onze Open Ateliers ben je als jongere welkom om te komen werken aan een eigen project, deel te nemen aan een workshop of gewoon de sfeer op te snuiven. Alle Open Atelierdata vind je hier. Kom af en creëer, samen met anderen!

Kunstgrillen

Kunstgrillen is het jaarlijkse kunstenfestival dat plaatsvindt in en rond kunstenwerkplaats BarVIZart. We bieden podium en exporuimte aan jonge makers, organiseren workshops en een makersmarkt

meer info

Artists in Residence

Onze Artists in Residence geven zuurstof in en aan BarVIZart. Ze laten het huis leven met beeld, muziek en performance en veroveren en betoveren de wereld met hun werk. Hou ze in de gaten.

Maarten Dils

Maarten Dils is van kinds af aan gebeten door skaten. En wie skaten zegt, die weet meteen dat er een hele kledingcultuur rond hangt. En dus besloot hij een eigen skatemerk ‘Pengoes’ op te richten. Met verf op waterbasis zeefdrukken ze totebags, t-shirts & truien in verschillende kleuren waarbij pinguïns (no shit Sherlock) en het klimaat de basis van de kledinglijn vormen.
Experiment staat voorop, en Maarten  blijft bekijken hoe ze hun merk kunnen uitbreiden.

Interesse? Contacteer ze via Pengoes skateshop op Instagram!

Jitse Verschueren

Jitse Verschueren is een troubadour uit de toekomst. In woord en lied verbindt hij het komische met het filosofische, het volkse met het verhevene, de rozen met de pissebloemen, de onzin met de waarheid. U kunt zijn kennen en kunnen verkennen op jitseverschueren.weebly.com! Hij groet U!

Gilles Renard

Dichter en podiumrekel, met een voorliefde voor Liefde met Hoofdletter L.

Clashende klinkers, klinkende klanken en alle allitererende alternatieven. Gedichten zo klassiek dat ze terug modern worden.

Een vos die de passie probeert te preken.

Birthe Janssens

In de wereld van Birthe Janssens wordt er gespeeld met compositie en vervorming
zodat de beelden binnen een context functioneren waarin de fantasie van de
kijker centraal staat. Ze maakt speelse en kleurrijke illustraties die voortvloeien
vanuit haar liefde voor design, klassieke en moderne illustraties uit kinderboeken,
mode, natuur en de Kempense landschappen waar ze opgroeide.

Maryse Van Nunen

Tekenares

Sarah Budts

Ontwerpster

Alumni

Wanneer projecten of artiesten een punt hebben bereikt waar ze zelfstandig en op een professionele manier aan de slag kunnen met hun onderneming, is het dan ook deze projecten los te laten in het culturele veld. 

Bivak Urban Camping (VZW ZoMaar), Ebe Meynckens, Evy Raes, Henry Disotuar, Het Kippencollectief, Jasper Ooms, Kabinet, Kacper Wanarski, Lana Cox, Mariam Hakobyan, Marieke Janssens, Sarah Goossens, Willem Magits.

Evenementen

binnenkort in BarVIZart

Let’s talk!

Dromen, ideeën, vragen, projecten die in je hoofd spelen? Goesting om als bArtiest deel uit te maken van deze culturele broedplaats? Mail je creatieve idee als de bliksem naar caroline@vizitonline.be om dit samen te realiseren!