B.I.T. biedt jongeren de mogelijkheid om te experimenteren binnen verschillende creatieve disciplines en om hun talenten te ontdekken en te ontplooien.

Maandelijks kan je deelnemen aan een laagdrempelig workshopaanbod samengesteld voor en door jongeren. Vanuit een workshop kan een traject ontstaan. 

Een traject is kosteloos > geen vaste uren in de week > geen vaste leerkracht > geen vooropgesteld eindproduct! 

Bij B.I.T. is alles afgestemd op jouw tempo en goesting! 

Lopend

B.I.T. Boerderie

De jongeren van het moestuintraject, genaamd de B.I.T. Boerderie hebben sinds 2016 in samenwerking met District Wilrijk een lap grond in de Dokter Veeckmanslaan, naast Scouts Feniks.

De B.I.T. Boerderie is een tuin voor en door de buurt. Wil je graag meewerken in deze collectieve tuin? Of gewoon een eigen bak om je groenten, fruit of kruiden in te telen?

Lopend

Zeefdrukkers

Een aantal jongeren drukken er op los in het zeefdrukatelier van Jeugdcentrum Vizit! Ze geven workshops, ontwerpen t-shirts en totebags en voorzien de andere trajecten van eigen promo. Hun doel is om zoveel mogelijk mensen te besmetten met de zeefdrukmicrobe. Iedereen is welkom in het atelier om er op los te experimenteren!

Lopend

Fotografie en DOKA

Jongeren met een passie voor fotografie leren in Vizit de kneepjes van het vak! Om ervaring op te doen fotograferen ze regelmatig op feesten, optredens en ander evenementen. Je kan hier experimenteren met analoge fotografie en negatieven ontwikkelen uit de oude doos in onze donkere kamer.

Lopend

Graffiti

Het Graffiti traject bestaat uit een groep van jongeren die meer willen leren over de kunst van het graffiti spuiten! Ze volgen graffitiworkshops en experimenteren er op los

Lopend

Palettenbouwers

Vizit vrouwen en venten maken palettenmeubels naar aanloop van de Chillrijk.be zomerbar!

Lopend

Artistieke Interventies

In 2019 stonden we met mobiele tekentafels op Pukkelpop in samenwerking met Art United. Vanaf 2020 trekken we de wijde wereld in. Heb jij interesse om je aan te sluiten bij onze Artistieke Interventies?

Lopend

Keramiek

In BarVIZart starten we dit jaar een keramiekatelier!

Naast meer uitgebreide lessenreeksen organiseren we ook basisworkshops waar je al eens kan proeven van deze techniek.

Ojee, er zijn nog geen evenementen ingepland de komende weken. Wil je er graag eentje samen organiseren? Neem dan snel contact met ons op!

Join us

Interesse om mee te stappen in één van onze trajecten? Wil je graag eens een workshop bijwonen? Stuur een mailtje naar Nona, kom af en bouw mee!