Kunstgrillen DAG 2

14/04/2018 - 10:00

B.I.T. en BarVIZart het artistieke en ondernemerschapsproject van JC Vizit slaan de handen in elkaar! Laat je tijdens dit tweedaagse kunstenfestival in Wilrijk onderdompelen in de ambacht, print en digitale kunsten!

14/04
zeefdrukken ● videomapping ● beestenbos is boos

● IK WIL MEE DOEN! ●

Dan hebben we verschillende formules: 
1 workshop - 5 euro
1 dagticket - 10 euro (lunch inbegrepen)
volledig weekend - 20 euro (lunch inbegrepen)

Pas op, de plaatsen zijn beperkt! Schrijf je dus snel in! 
Dit doe je door een mail te sturen naar kim@vizitonline.be
Vermeld je naam, gsm nummer, leeftijd en je verkozen workshop(s). 

En de pret stopt hier niet! De resultaten van de workshops worden voorgesteld en geprojecteerd tijdens de expo "Kunst! Buiten!" op 27 en 28 april in BarVIZart. 

● DE WORKSHOPS ●

Zaterdag 14/04

10h-13h: ZEEFDRUKKEN door Charlotte Severeyns 

Zeefdruk is een druktechniek die op verschillende materialen gebruikt kan worden: stof, papier, karton, glas … Tijdens deze workshop maak je een ontwerp. Dit kan een tekening, collage, tekst of foto zijn, in max twee kleurlagen, die je belicht op een zeef. Daarna druk je je ontwerp op een ondergrond naar keuze! Ga naar huis met een gepersonaliseerde t-shirt of brooddoos.

14h-17h: VIDEOMAPPING door Grimm 

Videomapping gaat over het projecteren van digitale beelden en animaties op alle soorten oppervlakten: gebouwen, mensen, bierblikjes, fuifzaal muren, ... Met een projector maak je van alles een video scherm! Misschien was je zelf op het lichtfestival in Gent en zag je daar ongelooflijke projecties, of was je op een feest en zag je daar visuals die uit de muur leken te komen, hoe doen ze dat?
Je leert het hier! We maken je wegwijs in het bekendste VJ en videomapping programma ter wereld duiken: Resolume 

Breng een laptop mee en installeer al een demo versie van Resolume Arena 6. Let op, video mapping vraagt al een stevige inspanning van je laptop of pc. Ben je niet zeker of je laptop nog genoeg juice in zich heeft? Stuur me dan even een berichtje met je specs : CPU, RAM & welke grafische kaart (bv nvidia gtx760)

Hele dag: BEESTENBOS IS BOOS! door Sam Vancoppenolle

Door 'Beestenbos is boos' leerden heel wat kinderen dat elk dier (zelfs de egels) uiteindelijk dood gaan. Nu is het hele beestenbos dood en zullen we er alles aan doen daar iets moois van te maken. Taxidermie en algemene knutselkunde zorgen voor een collectief kunstwerk met een onvoorspelbaar resultaat!
Dit is een doorlopende workshop waar je gratis aan kan deelnemen.

 

Check zeker ook het programma van dag 1!