B.I.T.

of Build it Together

> het artistieke project van Jeugdcentrum Vizit.
 

B.I.T. biedt jongeren de mogelijkheid om te experimenteren binnen verschillende creatieve disciplines en om hun talenten te ontdekken en te ontplooien.

Maandelijks kan je deelnemen aan een laagdrempelig workshopaanbod samengesteld voor en door jongeren. Vanuit een workshop kan een traject ontstaan. 

Een traject is kosteloos > geen vaste uren in de week > geen vaste leerkracht > geen vooropgesteld eindproduct! 

Bij B.I.T. is alles afgestemd op jouw tempo en goesting! 

In 2020 lopen volgende trajecten:

B.I.T. Boerderie

Ze bouwden zelf een moestuin die ze onderhouden met buurtbewoners in de Dokter Veeckmanslaan. Jong en oud samen aan de slag, handjes in de grond en oogsten maar!

Zeefdrukkers

Een aantal jongeren drukken er op los in het zeefdrukatelier van Jeugdcentrum Vizit! Ze geven workshops, ontwerpen t-shirts en totebags en voorzien de andere trajecten van eigen promo. Hun doel is om zoveel mogelijk mensen te besmetten met de zeefdrukmicrobe. Iedereen is welkom in het atelier om er op los te experimenteren!

Fotografie

Autodidacten in de fotografie nemen foto's tijdens de evenementen van B.I.T, Barvizart en JC Vizit. 

Graffiti

Ze bestaan uit een club van jongeren die meer willen leren over de kunst van het graffiti spuiten! Ze volgen graffitiworkshops en experimenteren er op los. 

Palettenbouwers

Vizit vrouwen en venten maken palettenmeubels naar aanloop van de Chillrijk.be zomerbar!

 

Naast deze trajecten organiseren we ook Artistieke Interventies. Hier gaan we met onze artistieke praktijken de publieke ruimte in. In 2019 stonden we met mobiele tekentafels op Pukkelpop. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dus heb je zotte ideeën? Stuur een mailtje naar nona@vizitonline.be of contacteer ons op facebook. 

Zin om in één van de trajecten te stappen? 

Mail naar Nona of check de fb pagina

Wil je wel mee doen maar weet je niet in welk traject? Kom dan naar de workshops. Elke workshop kan uitgroeien tot je eigen traject. Het enige wat je nodig hebt is genoeg goesting en een artistiek product aan het einde van de rit!

Join the club and let’s build it together!

volg ons op:
https://www.facebook.com/buildittogether
http://instagram.com/buildittogether#

Met dit project richten we ons op alle jongeren uit Wilrijk en omstreken tussen de 13 en 28 jaar. 

Gesponsord door: District Wilrijk