B.I.T.

of Build it Together

> het artistieke project van Jeugdcentrum Vizit.
 

B.I.T. biedt jongeren de mogelijkheid om te experimenteren binnen verschillende creatieve disciplines en om hun talenten te ontdekken en te ontplooien.

2x per maand kan je op woensdagavond deelnemen aan  'de 2 eurodeals' = een laagdrempelig workshopaanbod samengesteld voor en door jongeren. Vanuit een workshop kan een traject ontstaan. 

Een traject is kosteloos > geen vaste uren in de week > geen vaste leerkracht > geen vooropgesteld eindproduct! 

Bij B.I.T. is alles afgestemd op jouw tempo en goesting! 

In 2018 lopen volgende trajecten:

B.I.T. Boerderie

Ze bouwden zelf een moestuin die ze onderhouden met buurtbewoners in de Dokter Veeckmanslaan. Jong en oud samen aan de slag, handjes in de grond en oogsten maar!

B.I.T. keuken

Tijdens evenementen van Jeugdcentrum Vizit koken ze een gezonde maaltijd aan vrije bijdrage! De pizza steenoven is het nieuwste project van onze volkskeuken. Misschien heb je al één van hun overheerlijke pizza's kunnen proeven op de Chillrijk.be zomerbar? 

Zeefdrukkers

Een aantal jongeren drukken er op los in het zeefdrukatelier van Jeugdcentrum Vizit! Ze geven workshops, ontwerpen t-shirts en totebags en voorzien de andere trajecten van eigen promo. Hun doel is om zoveel mogelijk mensen te besmetten met de zeefdrukmicrobe. Iedereen is welkom in het atelier om er op los te experimenteren!

B.I.T. koor

Talent gespot!!! Een groep van 6 jongeren volgde de 2 eurodeals 'initiatie koor' en vormen nu het BIT koor. Geen duffe koorknapen, maar jong gespuis dat op zoek gaat naar hedendaagse nummers die ze naar hun hand kunnen zetten. Ze spreken maandelijks af om te oefenen en krijgen professionele begeleiding. Zin om mee te zingen? 

Feestfotografen

Autodidacten in de fotografie nemen foto's tijdens de evenementen van B.I.T, Barvizart en JC Vizit. 

Hennatraject

Drie creatievelingen met vaste hand verdiepen zich in de 'semi permanente' tattoowereld. Ze combineren traditionele henna met hippe ontwerpen! Word jij hun volgende slachtoffer?

Graffitivrienden

Ze bestaan uit een club van jongeren die meer willen leren over de kunst van het graffiti spuiten! Ze volgen graffitiworkshops en experimenteren er op los. 

Palettenbouwers

Vizit vrouwen en venten maken palettenmeubels naar aanloop van de Chillrijk.be zomerbar!

 

Zin om in één van de trajecten te stappen? 

Mail naar Nona of check de fb pagina

Wil je wel mee doen maar weet je niet in welk traject? Kom dan naar de 2€ deal workshops. Elke workshop kan uitgroeien tot je eigen traject. Het enige wat je nodig hebt is genoeg goesting en een artistiek product aan het einde van de rit!

Join the club and let’s build it together!

volg ons op:
http://www.pinterest.com/vizitbit/
https://www.facebook.com/buildittogether
http://instagram.com/buildittogether#

Met dit project richten we ons op alle jongeren uit Wilrijk en omstreken tussen de 15 en 28 jaar. 

Gesponsord door: zeefdrukland.nl, Gamma en District Wilrijk