B.I.T.

Build it Together, het artistieke project van Jeugdcentrum Vizit.

B.I.T. wil jongeren de mogelijkheid bieden om te experimenteren binnen verschillende disciplines, hun talenten te ontdekken en te ontplooien.. Wij vertrekken vanuit  'de 2 eurodeals', een laagdrempelig workshopaanbod, samengesteld door jongeren. Wanneer een workshop je aanspreekt kan hier een traject uit voortvloeien. Dit is kosteloos, geen vaste uren in de week, geen vaste leerkracht, geen vooropgesteld eindproduct... Bij B.I.T. is alles op jouw tempo en goesting afgestemd. 

Met dit project richten we ons op alle jongeren uit Wilrijk en omstreken tussen de 15 en 28 jaar. 

Meer info, mail kim@vizitonline.be

In 2018 lopen volgende trajecten:

B.I.T. Boerderie

Ze bouwden zelf een moestuin die ze onderhouden met buurtbewoners in de Dokter Veeckmanslaan. Jong en oud samen aan de slag, handjes in de grond en oogsten maar!

B.I.T. keuken

Tijdens evenementen van Jeugdcentrum Vizit koken ze een gezonde maaltijd aan vrije bijdrage! De pizza steenoven is het nieuwste project van onze volkskeuken. Misschien heb je al één van hun overheerlijke pizza's kunnen proeven op de Chillrijk.be zomerbar? 

Zeefdrukkers

Een aantal jongeren drukken er op los in het zeefdrukatelier van Jeugdcentrum Vizit! Ze geven workshops, ontwerpen t-shirts en totebags en voorzien de andere trajecten van eigen promo. Hun doel is om zoveel mogelijk mensen te besmetten met de zeefdrukmicrobe. Iedereen is welkom in het atelier om er op los te experimenteren!

Feestfotografen

Autodidacten in de fotografie nemen foto's tijdens de evenementen van B.I.T, Barvizart en JC Vizit.

Hennatraject

Drie creatievelingen met vaste hand verdiepen zich in de semi permanente tattoowereld. Ze combineren traditionele henna met hippe ontwerpen!

Palettenmeubels

Vizit vrouwen en venten maken meubels van paletten naar aanloop van de Chillrijk.be zomerbar!

DOKA

Op aanvraag van onze fotofanaten bouwden we in 2018 een donkere kamer in BarVIZart. Je kan hier experimenteren met analoge fotografie en negatieven ontwikkelen uit de oude doos. Iedereen is welkom om gebruik te maken van de doka in ruil voor gozers of tegen betaling! Wil je meer info? We geven je met plezier een rondleiding! 

 

Zin om in één van de trajecten te stappen? 

Mail naar Kim of check de fb pagina

Wil je wel mee doen maar weet je niet in welk traject? Kom dan naar de 2€ deal workshops. Elke workshop kan uitgroeien tot je eigen traject. Het enige wat je nodig hebt is genoeg goesting en een artistiek product aan het einde van de rit!

Join the club and let’s build it together!

Of volg ons op:
http://www.pinterest.com/vizitbit/
https://www.facebook.com/buildittogether
http://instagram.com/buildittogether#

Gesponsord door: Karcher, Sico inks, zeefdrukland.nl, gamma en District Wilrijk