Deze Artist Talk zal gaan over het duurzaam werken met textiel. Hoe zorg je ervoor dat textiel niet verloren gaat maar een tweede (of derde, of vierde, ...) leven krijgt?
Lotte Lijnen en Isabeau Goddé zijn beiden textielontwerpsters en hier in hun eigen werk mee bezig. Elk op hun manier. Ze komen tijdens deze Artist Talk vertellen over hun werk en interessante ideeën.
Isabeau Goddé - No time to waste
Isabeau Goddé neemt met haar artistiek onderzoekproject No Time To Waste een vaak vergeten bijproduct van textiel onder de loep: stof.
In plaats van stof te zien als afval, beschouwt Isabeau het als een heel waardevol, puur materiaal. Ze onderzoekt de eigenschappen van stof en creëert - onderhevig aan een proces van trial en error - pellets en lakens met achtergebleven stofdeeltjes.
Het doel van het onderzoek is om mensen aan te moedigen het concept 'afval' te overdenken en hun creatieve intuïtie te volgen.
Lotte Lijnen - Essentiel Antwerp
Lotte werkt als Assistant designer voor het Belgische merk Essentiel Antwerp. Haar hoofdfocus is het woven en print gedeelte van de collectie. Hiernaast begeleidt ze de sustainability doelstellingen voor het styling team. Persoonlijk focust ze momenteel op de opstart van haar eigen merk onder de naam LOTTE LIJNEN. Dit merk start vanuit circulaire en slow fashion principes en wordt gelanceerd in januari 2023.
Als afsluiter is er een Try-out van de nieuwe muziek van Mathieu Jacquemyn. Vanaf circa 21u
hoe laat?
vanaf 19u30
waar?
BarVIZart
Gratis

Meer evenementen